Оцени и награди

Истакната награда: 
Дел од впечатоците на нашите гости:
[trustindex no-registration=booking]
[trustindex no-registration=google]

Дел од впечатоците за нашите вина:

Нашата јасна визија и одлучноста кон остварување на истата не водеа кон производство на високо квалитетно вино. Мило ни е што и сомелиери од целиот свет го потврдија високиот квалитет на нашите вина. Еве ги нивните мислења за нашите вина:

 

The Sommelier’s Palate – Tahiirah Habibi Allen, Sommelier at Michael’s Genuine Food and Drink, Miami, Florida

Кликнете на линкот даден подолу за да го прочитате написот "The Sommelier’s Palate – Tahiirah Habibi Allen, Sommelier at Michael’s Genuine Food and Drink, Miami, Florida". Tahiirah Habibi Allen, сомелиер во Michael’s Genuine Food and Drink, Мајами, Флорида, за Станушина Розе на Попова Кула напиша дека е избор во шесте вина кои се оддвојуваат од другите, се инспиративни и коишто ќе ги насочат луѓето кон винско откритие и просветлување.

 

Напис во VINTROSPECTIVE блог за вино

Станушина е автохтоно македонско вино, малку познато надвор од границите на Македонија и ми беше кажано дека не може да се најде на друго место во светот. Ги пробав Станушина Барик и Станушина Розе од производителот Попова Кула и двете беа зачудувачки добри. Со бледа боја и полесно тело и двете
вина покажаа интензивна арома на бобинки со нишки од сушени билки, богати вкусови на непцето и со прекрасен свеж стил. (Joel Mack)

Целиот натпис на: http://www.vintrospective.com/wine/wines-of-macedonia-nyc-2014/

 

Приказната на ВВ Попова Кула раскажана на Wine Adventurers

Кликнете на линкот подолу за да го прочитате написот за ВВ Попова Кула на Wine Adventurers и погледајте го видеото со нашиот главен готвач како прекрасно пее! (Напис напишан од Barney Lelrer.)

Целиот натпис на: http://www.wine-adventurers.com/barneys-blog/the-kingdom-of-wine

 

Напис Go Eat Give

Кликнете на линкот подолу за да го прочитате написот за македонските вина иВВ Попова Кула објавени на веб-порталот Go Eat Give. (Напишан од Sucheta Rawal, наградуван патеписец за храна и вино, која отпатувала во над 50 земји.)

Целиот натпис на: http://www.goeatgive.com/wines-of-macedonia/

 

Станушина - македонско девојче, ѕвезда помеѓу вината!

Кликнете на линкот подолу за да ја прочитате приказната за нашите вина од уникатните винска сорта Станушина на српската веб страница за критика на вина и храна Restoranca.

Целиот натпис на: http://www.restoranca.rs/stanusina-makedonsko-devojce-zvezda-medu-vinima/

Нашите вински награди

Награди:
• Златен медал за Каберне Совињон Перфект Чоис 2005 – Кралски вински натпревар Белград 2009
• Златен медал за Каберне Совињон Перфект Чоис 2005 - Саем за вино Сплит 2009
• Златен медал за Каберне Совињон Перфект Чоис 2005 – Саем за вино Мостар 2009
• Златен медал за Каберне Совињон Перфект Чоис 2005 - Саем за вино Нови Сад 2009
• Сребрен медал за Каберне Совињон Перфект Чоис 2005 - Вино и алкохолни пијалоци Варшава 2007
• Сребрен медал за Шардоне Барик 2007 – Саем за вино Мостар 2009
• Признание за Шардоне Барик 2007 - Саем за вино Сплит 2009
• Сребрен медал за Вранец Виктори 2015 – Сакура вински награди 2017, Јапонија
• Сребрен медал за Вранец 2005 – Вински фестивал Vinoskop 2007 Скопје
• Златен медал за Вранец Перфект Чоис 2005 – Саем за вино Сплит 2009
• Златен медал за Вранец Перфект Чоис 2005 - Вински фестивал Виноскоп Скопје 2008
• Сребрен мадал за Вранец Перфект Чоис 2005 - Саем за вино Нови Сад 2009
• Сребрен медал за Вранец Перфект Чоис 2005 - Кралски вински натпревар Белград 2009
• Златен медал за Temjanika Aristokrat 2014 – Japan Women’s Wine Awards Sakura 2016
• Бронзен медал за Темјаника 2007 – Вино Скоп 2008

За инвеститориСоцијална одговорностПолитика за приватностКонтакт
All rights reserved © Popova Kula Winery
crosschevron-down
mk_MKMacedonian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram